Äkta skräck: den nya vågen av extrem film av Magnus Blomdahl [trailer]

Den här boken handlar om skräckfilm. Skräckfilm på riktigt. Filmer som blöder, skrämmer och som passerar gränsen för vad man trodde var tillåtet.

Jag menar att vi de senaste tjugo åren sett en helt ny våg av skräckfilmer från USA och Europa och Asien. Ofta har de gjorts av entusiaster och eldsjälar med små budgetar men förintande ambitioner. De har sträckt sig ut mot betraktaren och försökt peta henne i hjärtat med en smutsig fingernagel. De har gått över alla gränser i jakten på uppmärksamhet och intensitet.

Den här boken innehåller ett antal unika intervjuer med de bästa och mest intressanta skaparna av extrem film idag. Den är tillägnad dem utan stora bolag i ryggen, eldsjälarna, dem som jobbat extra som pizzaförsäljare, lånat pengar av sina föräldrar och som blivit misshandlade på grund utav sina filmer.

Intervjuerna har kretsat kring svarta hål, helvetiska inspel­ningar, finansiella problem, dödshot, psykisk terror, sexuell manipulation, emetofiliska excesser, autentisk brännmärkning, incest, grovt fysiskt våld, pedofili, nekrofili, ångest, moral och förstörelsen av destruktiva alter egon.

De här berättelserna liknar inga andra.