Sveriges mästerkock av Anders Timrén, Frida Wismar [trailer]

Laga mat på toppnivå med Sveriges mästerkock!

Passionen för mat gör att det slår gnistor i köket!

Drömmen om att bli Sveriges nästa stora mästerkock är stark. 14 ska bli 1. Och i jakten på segern besöker de tävlande fiskdiskar och saluhallar, lagar efterrätter, komponerar egna rätter, filéar fisk och reder den perfekta såsen
TV-succén Sveriges mästerkock är tävlingen som sätter en rad amatörkockar från hela landet på prov: Med fallenhet och talang kommer man långt i sin matlagning, men hur hanterar man stress, nya råvaror, detaljer, precision och disciplin i köket?
Boken innehåller deltagarnas tankar om mat och matlagning, många av recepten från programmet samt en mängd andra av deltagarnas egna paradrätter, hemliga knep och smarta tips.

Stjärnkockarna Per Morberg, Markus Aujalay och Leif Mannerström bedömde, coachade och drev på de blivande kockarna under tävlingens gång.

I boken får du några unika recept från själva juryn även kommentarer och omdömen och citaten du inte fick höra i programmet, liksom de blivande mästerkockarnas egna tips och goda råd och även små anekdoter och kuriosa ur deras egen matlagningshistoria.

Ur innehållet:
6 nya recept från juryn personfakta och anekdoter om deltagarna mer än 60 recept, vissa med tips och kommentarer deltagarnas tankar om mat och matlagning juryns tips och tankar om mat